Σούρπη-Ξεροβούνι

Σούρπη-Ξεροβούνι

Κείμενο και φωτογραφίες: Τ. Αδαμακόπουλος

Η πορεία από την Πάνω Σούρπη προς το σύμπλεγμα των μικρών κορυφών Ξεροβούνι (το Λαφύστειον Όρος της αρχαιότητας) είναι σημασμένη με παλιά σημάδια με τον αριθμό 6.

Η διαδρομή ξεκινά από τον άσφαλτο, έξω από τον οικισμό, και ακολουθεί αχνό μονοπάτι σε βραχώδες πεδίο. Το τοπίο είναι γυμνό και άμορφο, αν και κατά τόπους περνάμε λάκκες και αραιό ελατόδασος.

Υπάρχουν 3 εξάρσεις παρόμοιου υψομέτρου στην περιοχή. Η πορεία κατευθύνεται στην ψηλότερη από αυτές, με τριγωνομετρικό κολωνάκι και υψόμετρο 1186μ.

Η Σούρπη-Ξεροβούνι περιλαμβάνεται στην εφαρμογή topoguide.

Για συσκευές Android, κατεβάστε το Ελικώνας topoguide από το Play Store.

Για συσκευές iPhone και iPad κατεβάστε το Topoguide Greece και ζητείστε την περιοχή Ελικώνας από την ομάδα της Στερεάς Ελλάδας.

Η εφαρμογή παρέχει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και έναν πλούσιο οδηγό στη γεωγραφία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που απεικονίζονται στο χάρτη αποτελούν διαδραστικές πηγές πληροφορίας της εφαρμογής: στο πεδίο, κάθε σημείο προβάλλεται αυτόματα στην οθόνη όταν το πλησιάζουμε και μας οδηγεί στο σχετικό λήμα του ψηφιακού οδηγού που περιέχεται στην εφαρμογή.