Πεζοπορικά δίκτυα

Μελέτες πεζοπορικών δικτύων

Η AnaDigit είναι η πρωτοπόρος εταιρεία χαρτογραφικών υπηρεσιών και μελετών πεζοπορικών στην Ελλάδα. Μετά από μια μακρόχρονη θητεία στην αναλογική χαρτογραφία, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέδωσε πολλές δεκάδες πεζοπορικούς χαρτες, οδηγούς και περίπου 10 άτλαντες, η AnaDigit ανέπτυξε όλες τις χαρτογραφικές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα: το Toponavigator, την οικογένεια των Topoguide, τον διαδικτυακό πάροχο χαρτών topoguide.gr και την ειδική εφαρμογή μελετών πεζοπορικών δικτύων Trail Creator.

Χάρη στην στελέχωση από έμπειρους επιστήμονες και την βαθειά γνώση του ελληνικού πεζοπορικού πεδίου, η AnaDigit απέκτησε την εμπιστοσύνη των φορέων που αναπτύσουν πεζοπορικά πεδία. Μετά από μια προπαρασκευαστική περίοδο 4 ετών, κατά την οποία εξέλιξε τις μεθοδολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία, η AnaDigit είναι σήμερα υπεύθυνη για την εκπόνηση των περισσότερων μελετών πεζοπορικών δικτύων στην Ελλάδα.

Long Pelion Trail
Αποτύπωση του Long Pelion Trail

Μετά την πιστοποίηση του Menalon Trail στο πλαίσιο των Leading Quality Trails της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων (ERA), με την ευκαιρία του οποίου η εταιρεία ανέπτυξε πρωτοποριακές μεθόδους αξιολόγησης των μονοπατιών, την συμβολή της στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης του Ursa Trail και την προ-αξιολογηση του Epirus Trail, την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης του Μονοπατιού Νέστου-Ροδόπης και την εκπόνηση της μελέτης αποτύπωσης για την πιστοποίηση της διαδρομής Delfi Trails στον Παρνασσό, η εταιρεία έχει εκπονήσει μελέτες στην Αίγινα, τη Σαλαμίνα και το Γράμο, ενώ συμπράττοντας με τον μελετητή Ι. Στεφανίδη, ανέλαβε το τεχνικό μέρος στην πρώτη μελέτη μονοπατιών που προκήρυξε η Δασική Υπηρεσία για τα μονοπάτια ττης Δίρφυος.

Long Pelion Trail
Long Pelion Trail: Αποτύπωση της διαδρομής στο Τισαίο όρος
Πατήστε για μεγέθυνση

Πρόσφατα, η εταιρία ανέλαβε τη μελέτη αποτύπωσης και σήμανσης του Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου, μετά από ανάθεση της Μητρόπολης Δημητριάδος, που έχει θέσει το έργο υπό την εποπτεία της.

Τελευταίο μέλος του καταλόγου μελετών πεζοπορικών δικτύων είναι η
Μελέτη αποτύπωσης και σήμανσης πεζοπορικών διαδρομών στις Σπέτσες, κατ' ανάθεση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Δήμο Σπετσών και το ίδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής.