Πεζοπορικά δίκτυα

Μελέτες πεζοπορικών δικτύων

Η AnaDigit είναι η πρωτοπόρος εταιρεία χαρτογραφικών υπηρεσιών και συναφών μελετών στην Ελλάδα. Μετά από μια μακρόχρονη θητεία στην αναλογική χαρτογραφία, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέδωσε εκατοντάδες τίτλους πεζοπορικών χαρτών, οδηγούς και περίπου 10 άτλαντες, η AnaDigit ανέπτυξε όλες τις χαρτογραφικές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα: το Toponavigator, την οικογένεια των topoGuide, τον διαδικτυακό πάροχο χαρτώνtopoguide.gr και την ειδική εφαρμογή μελετών πεζοπορικών δικτύων Trail Creator.


Χάρη στην στελέχωση από έμπειρους επιστήμονες και την βαθειά γνώση του ελληνικού πεζοπορικού πεδίου, η AnaDigit απέκτησε την εμπιστοσύνη των φορέων που αναπτύσουν πεζοπορικά πεδία. Μετά από μια προπαρασκευαστική περίοδο 4 ετών, κατά την οποία εξέλιξε τις μεθοδολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία, η AnaDigit είναι σήμερα υπεύθυνη για την εκπόνηση όλων σχεδόν των μελετών πεζοπορικών δικτύων στην Ελλάδα.
Μετά την πιστοποίηση του Menalon Trail στο πλαίσιο των Leading Quality Trails της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων (ERA), με την ευκαιρία του οποίου η εταιρεία ανέπτυξε πρωτοποριακές μεθόδους αξιολόγησης των μονοπατιών, την συμβολή της στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης του Ursa Trail και την προ-αξιολογηση του Epirus Trail, η AnaDigit έχει αναλάβει την αξιολόγηση και υποβολή φακέλου πιστοποίησης για τα Μονοπάτια Νέστου -Ροδόπης.
Πρόσφατα η AnaDigit, συμπράττοντας με τον μελετητή Ι. Στεφανίδη, ανέλαβε το τεχνικό μέρος στην πρώτη μελέτη μονοπατιών που προκήρυξε η Δασική Υπηρεσία.
Τελευταίο μέλος του καταλόγου μελετών πεζοπορικών δικτύων είναι η Μελέτη αποτύπωσης και σήμανσης πεζοπορικών διαδρομών στη Σαλαμίνα, κατ' ανάθεση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.