Πεζοπορία στον Πόρο

Πεζοπορία στον Πόρο

Πόρος Πόρος Πόρος Πόρος Πόρος Πόρος Πόρος

Ο Πόρος είναι ένα ιδιόμορφο νησί: μικρό σε μέγεθος, πολύ κοντά στην τροιζηνιακή ακτή, αλλά και πολύ γνωστό για την παραδοσιακή πόλη του και το ασφαλές λιμάνι, όπου καταπλέουν ή ξεχειμωνιάζουν εκατοντάδες ιστιοφόρα και μικρά σκάφη.

Στο υπόλοιπο νησί, τα σημεία αναφοράς είναι τα ερείπια του Ρωσικού Ναύσταθμου, ο ναός του Ποσειδώνα και η μονή Ζωοδόχου Πηγής Καλαύρειας.

Παρόλο το μικρό μέγεθος του νησιού, ο επισκέπτης, που θα έρθει εδώ κυρίως για τα πολιτισμικά στοιχεία του, θα βρεί μερικές μικρές αλλά ενδιαφέρουσες πεζοπορίες. Εκτός από τις πορείες που μπορούν να γίνουν στην περίμετρο του οικισμού του Πόρου και ιδίως στην ράχη του κάστρου, που προσφέρουν εξαιρετική θέα στην ιδιαίτερη αυτή γωνιά του Σαρωνικού, έχουν εντοπιστεί μερικές ακόμα διαδρομές, που οδηγούν σε τοποθεσίες απόμερες, αλλά γοητευτικές, όπως ο φάρος Ντάνα και το ακρωτήρι Κοκορέλλι.

Ένας πεζοπορικός οδηγός της σειράς topoguide για τον Πόρο είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο, όλα τα μονοπάτια του νησιού περιλαμβάνονται ήδη στη χαρτογραφική εφαρμογή Toponavigator, διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Το Toponavigator παρέχει έναν πλήρη off-line πεζοπορικό χάρτη της Ελλάδας, δεκάδες χιλιάδες POIs και λειτουργίες καταγραφής και πλοήγησης.