Μεγάλη Λούτσα: Διαδρομή 20

Μεγάλη Λούτσα: Διαδρομή 20

Κείμενο και φωτογραφίες: Τ. Αδαμακόπουλος

Διαδρομή 20 στη Μεγάλη Λούτσα
Διαδρομή 20 στη Μεγάλη Λούτσα
Στην κορυφή της Μεγάλης Λούτσας
Πατήστε για μεγέθυνση

Η Μεγάλη Λούτσα είναι ένας όχι και τόσο γνωστός όγκος του Ελικώνα, όπου ωστόσο συγκλίνουν 3 ενδιαφέρουσες διαδρομές, πρόσφατα σηματοδοτημένες με τους κωδικούς 3, 4 και Ο20.

Η Διαδρομή Ο20 ξεκινά από το χωριό Ελικώνας και στην αρχή ακολουθεί τη χάραξη του Ο22, σημασμένη με .

Διαδρομή 20 στη Μεγάλη Λούτσα: Διακλάδωση με το Ο22
Διαδρομή 20 στη Μεγάλη Λούτσα: Διακλάδωση με το Ο22
Στο σημείο που το Ο22 φτάνει κοντά στον ασφαλτο, υπάρχει διακλάδωση με το μονοπάτι προς τη Σπηλιά του Πλούτου. Εδώ η Διαδρομή Ο20 βγαίνει στο δρόμο και φτάνει στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Ελικώνα.

Αφήνουμε το δρόμο και μπαίνουμε σε μονοπάτι με σήμανση . Το μονοπάτι ανηφορίζει απότομα και φτάνει σε ένα σύστημα από δολίνες και λάκκες, στα ανατολικά της κορυφής. Ανεβαίνουμε την τελική πλαγιά και φτάνουμε στην κορυφή. Η σήμανση είναι μέτρια και το μονοπάτι κατά τόπους ασαφές.

Η Διαδρομή 20 στη Μεγάλη Λούτσα περιλαμβάνεται στην εφαρμογή topoguide.

Για συσκευές Android, κατεβάστε το Ελικώνας topoguide από το Play Store.

Για συσκευές iPhone και iPad κατεβάστε το Topoguide Greece και ζητείστε την περιοχή Ελικώνας από την ομάδα της Στερεάς Ελλάδας.

Η εφαρμογή παρέχει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και έναν πλούσιο οδηγό στη γεωγραφία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που απεικονίζονται στο χάρτη αποτελούν διαδραστικές πηγές πληροφορίας της εφαρμογής: στο πεδίο, κάθε σημείο προβάλλεται αυτόματα στην οθόνη όταν το πλησιάζουμε και μας οδηγεί στο σχετικό λήμα του ψηφιακού οδηγού που περιέχεται στην εφαρμογή.