Πεζοπορία στην Ζάκυνθο

Πεζοπορία στην Ζάκυνθο

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, η Ζάκυνθος, είναι ένα από τα πιό τουριστικά νησιά της Ελλάδας. Πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο ξεκουράζονται σε κάποιο από τα εκατοντάδες καταλύματα ή εξερευνούν τις απόμερες γωνιές της.

Ένα σημαντικό ποσοστό από τους επισκέπτες της Ζακύνθου αναζητούν έναν πιό φυσικό και άμεσο τρόπο να την περιηγηθούν και να την μάθουν. Εστιάζουν στα ορεινά χωριά, στις ερημικές παραλίες και τις δασωμένες κορυφές, ψάχνοντας για δρομάκια και μονοπάτια που θα τους οδηγήσουν σε κάποιο εκκλησάκι, μια σπηλιά ή μια ανώνυμη ράχη. Ο Δήμος Ζακύνθου, σε μια προσπάθεια να κατευθύνει καλύτερα τους πεζοπόρους και άλλους φιλοπερίεργους φυσιολάτρες, ανέθεσε στην AnaDigit να αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση και να συγκροτήσει πιθανές πεζοπορικές διαδρομές.

Στην πρώτη φάση του έργου, αν και ελάχιστα τμήματα των παλιών ορεινών δρόμων και μονοπατιών έχουν διασωθεί στο νησί, καταβλήθηκε προσπάθεια να συνδυαστούν τα μικρά μονοπάτια με ευχάριστους χωματόδρομους και να συντεθεί ένα δίκτυο πεζοπορικής περιήγησης. Δημιουργήθηκε έτσι μια πρόταση 27 πεζοπορικών διαδρομών, που αθροίζουν 117 χλμ.

Οι 27 αυτές διαδρομές περιλαμβάνονται στην εφαρμογή πεζοπορικής πλοήγησης Zakynthos hiking που προσφέρεται δωρεάν από το Δήμο Ζακύνθου.

Ζάκυνθος