Πουλιά της Ζακύνθου
Πουλιά της Ζακύνθου

Η ορνιθοπανίδα της Ζακύνθου είναι αρκετά πλούσια. Στη δυτική και βόρεια πλευρά του νησιού φωλιάζουν αρκετά μικρόπουλα των Μεσογειακών θαμνώνων, όπως ο Μαυροτσιροβακος (Sylvia melanocephala), ο Κοκκινοτσιροβακος (Sylvia cantillans), το Φρυγανοτσιχλονο (Emberiza caesia), ο Θαμνοστιροβακος (Sylvia communis), ενώ οι εκτεταμένοι βραχώνες και θαλάσσιοι γκρεμοί είναι ιδανικοί για τον Μαυροπετρίτη (Falco eleonorae) και στρουθιόμορφα όπως η Ασπροκωλίνα (Oenenathe hispanica), ο Βραχοτσοπανάκος (Sitta neumayer) και ο Γαλαζοκοτσυφας (Monticola solitarius).

Οι αγροτικές εκτάσεις στο πεδινό τμήμα του νησιού φιλοξενούν – μεταξύ άλλων - Λιοστριτσίδες (Hippolais olivetorum) και Αμπελουργούς (Emberiza melanocephala), αλλά και νυκτόβια αρπακτικά όπως η Κουκουβάγια (Athene noctua), η Τυτώ (Tyto alba), ο Γκιώνης (Otus scops).

Στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί θα παρατηρήσουμε Θαλασσοκόρακες (Phalacrocorax aristotelis) και Αρτέμηδες (Calonectris diomedea).

Οι δύο μεγάλες υγροτοπικές εκτάσεις (Αλυκές Κατασταρίου και Λίμνη Κερίου) αποτελούν καταφύγιο για πολλά είδη υδρόβιων και παρυδάτιων, τόσο το χειμώνα και πολύ περισσότερο κατά τη μετανάστευση.
Που θα τα βρείτε
Φωτογραφίες και περιγραφές
Η εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη να εντοπίσει μια χαρακτηριστική θέση για κάθε ζωϊκό είδος.