Πεζοπορία στη Ζάκυνθο

Πεζοπορία στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος
Ζάκυνθος topoGuide: στη διαδρομή από Καλαμάκι προς Παναγία Σκοπιώτισσα

Ένα σημαντικό ποσοστό από τους επισκέπτες της Ζακύνθου αναζητούν έναν πιό φυσικό και άμεσο τρόπο να την περιηγηθούν και να την μάθουν. Εστιάζουν στα ορεινά χωριά, στις ερημικές παραλίες και τις δασωμένες κορυφές, ψάχνοντας για δρομάκια και μονοπάτια που θα τους οδηγήσουν σε κάποιο εκκλησάκι, μια σπηλιά ή μια ανώνυμη ράχη.

Αν και ελάχιστα τμήματα των παλιών ορεινών δρόμων και μονοπατιών έχουν διασωθεί στο νησί, η AnaDigit κατέβαλε προσπάθεια να συνδυάσει τα εναπομείναντα μονοπάτια με ευχάριστους χωματόδρομους και να συνθέσει ένα δίκτυο πεζοπορικής περιήγησης. Μαζί με κάποιες διαδρομές που είχαν σηματοδοτηθεί παλιότερα στην περιοχή της Μπόχαλης και της Λούχας, δημιουργείται έτσι μια πρόταση 34 μικρών και μεγαλύτερων πεζοπορικών διαδρομών.

Όλες οι πεζοπορικές διαδρομές περιλαμβάνονται στην εφαρμογή πεζοπορικής πλοήγησης Ζάκυνθος topoGuide, που είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Η εφαρμογή Zakynthos topoGuide περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη εισαγωγή στη γεωγραφία, την ιστορία, το τοπίο και τη φύση της Ζακύνθου και εκατοντάδες Σημεία Ενδιαφέροντος. Στο πεδίο, η εφαρμογή αποκαλύπτει τις πλησιέστερες πεζοπορικές διαδρομές και κάνει ενεργητική πλοήγηση πάνω στην επιλεγμένη διαδρομή.