Μονές της Ζακύνθου

Μονές της Ζακύνθου

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Η έρημη μονή Υπεραγάθου

Ο έντονος θρησκευτικός κόσμος του Επτανήσιου αποκρυσταλλώνεται στον μεγάλο αριθμό μοναστηριών που άνθησαν στη Ζάκυνθο. Η ίδρυση της μονής Σκοπιώτισσας στα βυζαντινά χρόνια ανέδειξε το Σκοπό στο σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο του νησιού, ενώ αρκετές άλλες μονές, όπως της Παναγιάς Αναφωνήτριας, του Αγίου Ιωάννη των Κρημνών και του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, συγκροτήθηκαν στους πρώτους μεταβυζαντινούς αιώνες.

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Η μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

Τέλος, το πολύ αξιόλογο καστρομονάστηρο του Αγίου Διονυσίου στις Στροφάδες ανήκει στην ζώνη επιρροής της Ζακύνθου και έχει ιδρύσει μια ομώνυμη, νεώτερη, μονή μέσα στην πόλη.

Αναλυτικές περιγραφές και φωτογραφίες των μονών της Ζακύνθου περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Ζάκυνθος topoGuide, που είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Η εφαρμογή Zakynthos topoGuide περιλαμβάνει επίσης έναν πλήρη off-line λεπτομερή χάρτη της Ζακύνθου, μια μεγάλη εισαγωγή στη γεωγραφία, την ιστορία, το τοπίο και τη φύση της Ζακύνθου και Σημεία Ενδιαφέροντος. Στο πεδίο, η εφαρμογή αποκαλύπτει την πλησιέστερη από 34 πεζοπορικές διαδρομές και κάνει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της.