Παραλίες της Ζακύνθου

Παραλίες της Ζακύνθου

Η δυτική ακτογραμμή της Ζακύνθου έχει την ίδια μορφολογία με τις ακτές της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς, δηλαδή αμμώδεις παραλίες κρυμένες κάτω από φωτεινές ορθοπλαγιές - μόνο που στη Ζάκυνθο όλα αυτά υψώνονται στον υπέρτατο βαθμό: η άμμος είναι κατάξανθη, οι ορθοπλαγιές εκτυφλωτικά λευκές, οι όρμοι περοσπελάσιμοι μόνο με σκάφος - και στη μέση της πιο εντυπωσιακής παραλίας, ήρθε και "πέθανε" ένα μυθικό λαθρεμπορικό πλοίο του 20ου αιώνα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε τέτοιο καταιγισμό χαρισμάτων και δίκαια οι παραλίες της Ζακύνθου θεωρούνται ανάμεσα στις πιο εξωτικές της Ελλάδας - μαζί με το Ελαφονήσι και το Μπάλο, της δυτικής Κρήτης.
Συγκριτικά, η απέραντη αμμουδιά του Λαγανά, είναι μια κοινή, τεραστίων διαστάσεων πισίνα με πάρα πολύ κόσμο.

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Navagio beach

Φωτογραφίες και περιγραφές των παραλιών της Ζακύνθου περιλαμβάνονται στην εφαρμογή εφαρμογή Ζάκυνθος topoGuide, που είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Η εφαρμογή Zakynthos topoGuide περιλαμβάνει επίσης έναν πλήρη off-line λεπτομερή χάρτη της Ζακύνθου, μια μεγάλη εισαγωγή στη γεωγραφία, την ιστορία, το τοπίο και τη φύση της Ζακύνθου και Σημεία Ενδιαφέροντος. Στο πεδίο, η εφαρμογή αποκαλύπτει την πλησιέστερη από 34 πεζοπορικές διαδρομές και κάνει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της.