Εκκλησίες στη Ζάκυνθο

Εκκλησίες στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Ο βυζαντινός ναός του Αγίου Νικολάου Μεγαλομάτη στο Σκοπό

Ο βυζαντινός ναός του Αγίου Νικολάου Μεγαλομάτη στο Σκοπό είναι το σημαντικότερο εκκλησιαστικό μνημείο της Ζακύνθου, καθώς είναι από τα ελάχιστα χρονολογούνται που από την Βυζαντινή περίοδο (10ος-12ος αιώνας). Αποτέλεσε τμήμα ενός μεταγενεστέρου - του 18ου αι. - μοναστικού συγκροτήματος.

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Η Παναγία Κεριώτισσα

Από τις εκατοντάδες εκκλησίες των οικισμών και της υπαίθρου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες των προσεισμικών χωριών, όπως τα "Παλιά" χωριά της Ρίζας. Οι εκκλησίες αυτές, αν και συνήθως τραυματισμένες από τους σεισμούς τους 1953, διασώζουν το μεγαλείο και την αισθητική του επτανησιακού μπαρόκ.

Ζάκυνθος topoGuide
Ζάκυνθος topoGuide: Λεπτομέρεια από το καμπαναριό του Αγίου Ανδρέα στα Παλιά Λαγκαδάκια

Αναλυτικές περιγραφές και φωτογραφίες εκκλησιών της Ζακύνθου περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Ζάκυνθος topoGuide, που είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Η εφαρμογή Zakynthos topoGuide περιλαμβάνει επίσης έναν πλήρη off-line λεπτομερή χάρτη της Ζακύνθου, μια μεγάλη εισαγωγή στη γεωγραφία, την ιστορία, το τοπίο και τη φύση της Ζακύνθου και Σημεία Ενδιαφέροντος. Στο πεδίο, η εφαρμογή αποκαλύπτει τημ πλησιέστεη από 34 πεζοπορικές διαδρομές και κάνει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της.

Επίδαυρος
Επίδαυρος: Η μονή Παναγίας Πολεμάρχας