Adventures

topoGuide apps

Η AnaDigit δημιούργησε για τους φίλους των outdoor δραστηριοτήτων την οικογένεια εφαρμογών topoGuide, που μετατρέπουν τη φορητή συσκευή σας σε οδηγό πεδίου. Τα topoGuide είναι τοπικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν αναλυτικούς χάρτες, περιγραφές και φωτογραφίες της περιοχής και ξεναγούν τον περιηγητή με βάση ειδικά συγκροτημένες διαδρομές, πάνω στις οποίες κάνουν ενεργητική καθοδήγηση. Οι διαδρομές μπορεί να είναι περίπατοι στην πόλη ή την εξοχή, πεζοπορίες, ορειβατικές πορείες, ποδηλατικές διαδρομές στο ορεινό ή το αστικό οδικό δίκτυο, αλλά και διαδρομές με αυτοκίνητο κάθε είδους, ειδικές διαδρομές πολιτισμικού ή γεωλογικού ενδιαφέροντος και κάθε άλλη προσέγγιση που αναπτύσσεται στο χώρο.

Τα topoGuide βασίζονται στη διαδικτυακή εφαρμογή topoguide.gr για την άντληση των χαρτών και των διαδρομών, αλλά δεν είναι απλοί χάρτες με διαδρομές. Προσφέρουν κάτι καινοτομικό: την συστηματική και μέτρο προς μέτρο καθοδήγηση του χρήστη στο πεδίο. Ο χρήστης ενημερώνεται για τις διαδρομές που υπάρχουν στην περιοχή του, μπορεί να μελετήσει τα μετρητικά χαρακτηριστικά, την περιγραφή και τις φωτογραφίες τους, μπορεί να "δει" τη διαδρομή ζητώντας εικονική περιήγηση πάνω στο χάρτη. Στο πεδίο, μπορεί να την ξεκινήσει από οποιοδήποτε σημείο και σε οποιαδήποτε φορά: το topoGuide θα του υποδείξει με μεγάλη ακρίβεια τι βρίσκεται μπροστά του (κατηγορία και κλίση του μονοπατιού, πόσο θα στρίψει, βλάστηση, φωτογραφίες από τα σημαντικά ή κρίσιμα σημεία κλπ), πόσα μέτρα απέχει από την αφετηρία και τον προορισμό της διαδρομής και πολλές άλλες πληροφορίες, ενώ αν απομακρυνθεί από τη διαδρομή, ενημερώνεται κατάλληλα και του υποδεικνύεται πως θα επιστρέψει από το συντομότερο δρόμο).

Τα topoGuide λειτουργούν off-line, δεν χρειάζονται δηλαδή Ίντερνετ, καθότι όλες οι πληροφορίες έχουν ληφθεί κατά την πρώτη εγκατάσταση. Χρησιμοποιούν χάρτες της νεώτερης χαρτογραφικής σειράς του topoguide.gr, που είναι πολύ ευανάγωστοι και άριστα ενημερωμένοι. Τόσο οι χάρτες, όσο και οι διαδρομές μπορούν να επικαιροποιούνται συνεχώς και σε κάθε αναβάθμιση ο χρήστης παίρνει ξανά όλα τα δεδομένα. Οι ίδιες οι εφαρμογές βρίσκονται σε ραγδαία εξέλιξη και αναβαθμίζονται συνεχώς δωρεάν, προσφέροντας στους χρήστες την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Τα topoGuide αφορούν σε γεωγραφικά ή εννοιολογικά σαφώς καθορισμένες περιοχές και παρουσιάζονται με γοργό ρυθμό. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη 15 εφαρμογές: Πελοπόννησος, Μαίναλο, Χελμός, Αττική, Πάρνηθα, Υμηττός, Πεντέλη, Λυκαβηττός, Παρνασσός, Δίρφυς, Σίφνος, Σαντορίνη, Ελαφόνησος, Κεφαλονιά και Ursa Trail.

Η λειτουργία των topoGuide apps είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη (από τη στιγμή που θα μπείτε σε μία διαδρομή, η εφαρμογή σας κατευθύνει ενεργητικά χωρίς να περιμένει επιβεβαίωση ή άλλη ενέργεια από το χρήστη) και ο χειρισμός των επιμέρους στοιχείων είναι ιδιαίτερα απλός και αυτο-εξηγούμενος. Ωστόσο μέσα στην εφαρμογή περιλαμβάνεται αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης. Παράλληλα, εδώ μπορείτε να δείτε τις βασικές αρχές λειτουργίας.


Βάλε τις δικές σου διαδρομές στο site ή το blog σου

Η AnaDigit μπορεί να συνθέσει τις δικές σου προτάσεις διαδρομών και να τις προβάλει σε όλα τα συνδεδεμένα sites.
Μπορείς να ενσωματώσεις το topoguide.gr και τις διαδρομές σου στο site ή το blog σου, προσφέροντας πρωτοποριακές υπηρεσίες.

Το topoguide.gr στο site σου

Το topoguide.gr μπορεί απλά να συνδεθεί με μια ιστοσελίδα, παρέχοντας τον πιό πλούσιο διαδραστικό χάρτη για την Ελλάδα, με προχωρημένα εργαλεία πλοήγησης, αναζήτησης, σχεδιασμού και αυτόματης αποθήκευσης δεδομένων κλπ.
Ανάλογα με τη συμφωνία, ο partner μπορεί να διατηρήσει όλες ή ένα μέρος από τις λειτουργίες του topoguide.gr.

Τα Adventures στο site σου

Αν η δραστηριότητά σας απαιτεί την ανάπτυξη δικών σας προτάσεων διαδρομών, τότε γίνεται μια ειδική συμφωνία και ανοίγετε λογαριασμό partner στο topoguide.gr. Σε συνεργασία με την AnaDigit, που αναλαμβάνει τις ειδικές γεωμετρικές επεξεργασίες της κάθε διαδρομής, ο partner μπορεί να εισάγει τις δικές του διαδρομές, που μπορεί να εντάσσονται σε μία από τις υφιστάμενες κατηγορίες δραστηριοτήτων ή να δημιουργούν μία νέα. Με την απόκτηση των διαδρομών, ο partner αποκτά και ένα είδος αποκλειστικότητας πάνω στην απεικόνισή τους και μπορεί να αποφασίσει αν αυτές θα είναι ορατές από όλες τις συνδεδεμένες ιστοσελίδες, μεγιστοποιώντας την προβολή των δραστηριοτήτων του, ή θα είναι ορατές μόνο από ορισμένες σελίδες, όπως για παράδειγμα τη δική του.

Κατασκευή ιστοσελίδωνΗ AnaDigit μπορεί να αναλάβει την κατασκευή πλήρους ιστοσελίδας, ενσωματώνοντας χάρτες, διαδρομές, κείμενα και φωτογραφίες για τη φύση από ένα πολύ μεγάλο ιδιωτικό αρχείο, περιγραφές περιοχών και διαδρομών και ειδικές αναλύσεις, όπως το πιό πάνω παράδειγμα των κυριότερων σημείων ενδιαφέροντος της διαδρομής Menalon Trail.

Άλλες υπηρεσίες

ΠΡΟΒΟΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Κάθε συνεργάτης μας μπορεί να ανεβάσει banners που προβάλλουν την ιστοσελίδα του (οπότε το κλικ πάνω στο banner οδηγεί στη σελίδα) ή μια δραστηριότητα (οπότε το κλικ πάνω στο banner οδηγεί είτε σε μια διεύθυνση στη σελίδα του είτε σε μια θέση στο χάρτη).
ΟΝ-LOCATION ΠΡΟΒΟΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Πέραν των γενικών banners, ένας συνεργάτης μπορεί να ανεβάσει banners που είναι σχετισμένα με μία περιοχή, πχ την Τήνο ή τη Λίμνη Πλαστήρα. Όταν ο χρήστης μπει από το topoguide.gr στην περιοχή αυτή, τότε στη ζώνη των διαφημίσεων θα εμφανιστεί το σχετικό banner.
ON-LOCATION ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Κάθε συνεργάτης μας μπορεί να ζητήσει να ανεβάσει φωτογραφίες που σχετίζονται με μία διαδρομή του ή ένα άλλο σημαντικό στοιχείο μιας περιοχής (πάντα φωτογραφίες με χωρική αναφορά).