Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών

Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών

Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών

Η αφετηρία της διαδρομής είναι στην είσοδο του χωματόδρομου, λίγο πριν (ερχόμενοι από Λαμία) την νέα γέφυρα του Ασωπού. Mετά από 1600μ, αφήνουμε το χωματόδρομο για να μπούμε στο μονοπάτι.
Το μονοπάτι ακολουθεί μια σχεδόν ισοϋψή πορεία πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή και αφού περάσει από δύο μικρές σήραγγες και ένα μικρό εκτεθειμένο τμήμα εξοπλισμένο με συρματόσχοινο, φτάνει σε χωματόδρομο, τον οποίο ακολουθούμε. Ο δρόμος σβήνει στις γραμμές, που τις ακολουθούμε μέχρι το έρημο κτίριο του σταθμού του Ασωπού.

Η διαδρομή Ασωπός, μονοπάτι Σιδηροδρομικών περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Οίτη topoGuide, που διατίθεται τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone). Η εφαρμογή παρέχει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και έναν πλούσιο οδηγό στη γεωγραφία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.