Καταφύγια στα Γεράνεια

Καταφύγια στα Γεράνεια

Κείμενο και φωτογραφίες: Τ. Αδαμακόπουλος

Ο πεζοπόρος που κάνει μεγάλες διασχίσεις στα Γεράνεια μπορεί να βρει στέγη στο καταφύγιο του Κυνηγητικού Συλλόγου, πρόσκτισμα της Παναγίας Φανερωμένη. Ωστόσο, δεν υπάρχει νερό στη θέση αυτή.

Γεράνεια topoGuide: Ξενώνας Γαλανόπουλου
Γεράνεια topoGuide: Ξενώνας Γαλανόπουλου

Στο λιβάδι της Πίντιζας, στη θέση Καλύβια Μέξη, κτίστηκε μεταπολεμικά ο ξενώνας Γαλανόπουλου. Πρέπει να διευκρινήσουμε ωστόσο ότι παρόλο τον τίτλο του, το κτήμα και τα κτίρια μέσα στην περίφραξη, δεν είναι κάποιας μορφής κοινόχρηστος χώρος, αλλά το σπιτάκι που έχτισε ο Γιώργος Γαλανόπουλος μεταπολεμικά στο αγαπημένο του λιβάδι της Πίντιζας.
Δυστυχώς, λόγω της απομονωμένης θέσης, τα κτίρια υπόκεινται σε βανδαλισμούς από ασυνείδητους επισκέπτες. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες, εγγόνια του Γαλανόπουλου, συντηρούν και φροντίζουν το χώρο: πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από την Αγάθη Μιχαλοπούλου στο +30 27440 24098.

Σημειώνουμε ότι, για ώρα ανάγκης, σχεδόν όλα τα ξωκλήσια των Γερανείων είναι ανοιχτά.

Γεράνεια topoguide

Φωτογραφίες και περιγραφές των δύο αυτών καταλυμάτων των Γερανείων περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Γεράνεια topoguide.

Η εφαρμογή Γεράνεια topoguide είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android από το Play Store.

Η εφαρμογή Γεράνεια topoguide είναι επίσης διαθέσιμη ως αγορά μέσα στην εφαρμογή (in-app-purchase) στην εφαρμογή Topoguide Greece, σχεδιασμένη ειδικά για συσκευές iOS (iPhone και iPad), που δίνει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές των επιμέρους περιοχών της Ελλάδας.

Η εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη να εντοπίσει το σημείο ενδιαφέροντος.