Περίπατοι στο Λυκαβηττό

Ο λόφος του Λυκαβηττού είναι το δεύτερο ψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου Αθηνών μετά τα Τουρκοβούνια και φτάνει τα 277μ. (285 μ. στην κορυφή του κωδωνοστασίου).
Χάρις στο ύψος του, η θέα από την κορυφή του απλώνεται ανεμπόδιστη σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Η κορυφή του Λυκαβηττού παραδίδει ευχαρίστως μαθήματα γεωγραφίας της Αττικής και ιστορίας της πόλης, σε όποιον ξέρει να διαβάζει τα σημάδια της εξέλιξης του τοπίου.
Ο λόφος υψώνεται απέναντι από την Ακρόπολη και σχετίζεται μυθολογικά με αυτήν μέσω της προστάτιδας θεάς της Αθήνας, της Αθηνάς. Σύμφωνα με το μύθο, ο Λυκαβηττός σχηματίστηκε από έναν πελώριο όγκο που μετέφερε η θεά από τα Τουρκοβούνια (που στην αρχαιότητα λέγονταν Αγχεσμός) με σκοπό να τον προσθέσει στο βράχο της Ακρόπολης και της έπεσε από τα χέρια όταν πληροφορήθηκε την γέννηση (ή κατ' άλλους την απόδραση) του Ερεχθίωνα, μυθική μορφή που σχετίζεται με τις απαρχές της πόλεως των Αθηνών.

Λυκαβηττός: περίπατος, άθληση, αναψυχή στο άλσος του Λυκαβηττού

Ένα πλούσιο πλέγμα μονοπατιών, κατάλληλων για περιπάτους, τρέξιμο ή αθλητικό περπάτημα, απλώνονται σε όλη την έκταση του λόφου. Κάθε πρωί δεκάδες περίοικοι τα ακολουθούν, μόνοι, με την παρέα ή το σκύλο τους. Ο οδηγός του Λυκαβηττού topoGuide Λυκαβηττός περιέχει τέσσερεις προτάσεις περπατήματος και τη διαδρομή του αγώνα Lycabettus Run.

Κοντά στην Αθήνα
ανακαλύψτε ακόμα:

Parnitha Pendeli Hymettus Γεράνεια Κιθαιρώνας Ελικώνας Μέθανα Αίγινα