Πουλιά της Κεφαλονιάς

Πουλιά της Κεφαλονιάς

Kefalonia topoGuide
Kefalonia topoGuide: Circaetus gallicus

Χάρη στη μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, η Κεφαλονιά παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό αριθμό ειδών πουλιών, από σπάνια μεταναστευτικά είδη των υγροτόπων έως είδη του ορεινού δάσους.

Kefalonia topoGuide
Kefalonia topoGuide: Sitta neumayer

Με την ευκαιρία διαφόρων μελετών και δεκάδες αναφορές παρατηρητών πουλιών, έχουν καταγραφεί συνολικά πάνω από 230 είδη πουλιών (περισσότερα από τα μισά είδη πουλιών της Ελλάδας).

Kefalonia topoGuide
Kefalonia topoGuide: Alectoris chucar

Οι καλύτερες περιοχές για παρατήρηση αρκακτικών πουλιών και ειδών των υγροτόπων είναι ο Κούταβος} (η μεγάλη λιμνοθάλασσα του Αργοστολίου), το έλος Λιβάδι της Παλλικής (πάνω από 100 είδη πουλιών έχουν αναφερεί από την περιοχή) καθώς και οι ανοιχτές εκτάσεις γύρω από τις λιμνοδεξαμενές των Τζανάτων και τις λίμνες Άκολη και Άβυθος.

Kefalonia topoGuide
Kefalonia topoGuide: Motacilla alba

Στη Ανοιξιάτικη και Φθινοπωρινή μετανάστευση, το καλύτερο σημείο για παρατήρηση πουλιών είναι αναμφίβολα το ακρωτήρι της Μούντας. Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από αρπακτικά και πουλιά των ανοιχτών βιοτόπων θα δείτε στις κορυφές της Αγίας Δυνατής, ενώ για τα πουλιά του δάσους το κύριο πεδίο είναι φυσικά το ελατόδασος του Αίνου.

Πως θα τα βρείτε

Φωτογραφίες και περιγραφές ειδών πουλιών της Κεφαλονιάς περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Κεφαλονιά topoGuide, διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone and iPad).
Η εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη να εντοπίσει μια χαρακτηριστική θέση για κάθε είδος.