Πεζοπορία στη Κεφαλονιά

Πεζοπορία στη Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά, με το καταπράσινο τοπίο, γεμάτο εναλλαγές και εκπλήξεις, είναι από τα πλέον ευχάριστα για πεζοπορία νησιά. Από πλευράς αναγλύφου, η Κεφαλονιά είναι το μοναδικό ελληνικό νησί που προσφέρει το συνδυασμό της μεγάλης, ελατοσκέπαστης, οροσειράς του Αίνου με μία πολυπρόσωπη κατοικημένη παράκτια ζώνη. Το τοπίο έχει μεγάλες εναλλαγές, από τις αργιλικές διαβρώσεις και το αγροδασικό τοπίο της Παλλικής, στην κατάγυμνη Αγία Δυνατή και την θαμνοντυμένη Έρισσο.
Αν και δεν υπάρχει ένα συνολικό οργανωμένο πεζοπορικό δίκτυο, ο επισκέπτης θα βρει πολλές πεζοπορικές διαδρομές, σε όλες τις περιοχές του νησιού, από αναβάσεις στον ελατοσκέπαστο Αίνο μέχρι σύντομους περιπάτους γύρω από το Φισκάρδο.

Ο πληρέστερος οδηγός πεζοπορίας στη Κεφαλονιά είναι η εφαρμογή Κεφαλονιά topoGuide, διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone and iPad).
Πρόκειται για έναν ψηφιακό οδηγό περιήγησης που περιλαμβάνει περιγραφές και φωτογραφίες και περιλαμβάνει 25 πεζοπορικές διαδρομές σε όλο το νησί.
Οι πεζοπορικές διαδρομές που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή καλύπτουν όλους τους βαθμούς δυσκολίας, από απλούς περιπάτους έως απαιτητικές ορεινές αναβάσεις.