Παραλίες της Κιμώλου

Παραλίες της Κιμώλου

Κίμωλος
Κίμωλος: Η παραλία Μαυροσπηλιά

Για το μέγεθός της και το ποσοστό των βραχωδών ακτών, η Κίμωλος έχει αρκετές παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τουριστικά αξιοποιήσιμες. Στα νότια και ανατολικά, οι περισσότεροι επισκέπτες συγκεντρώνονται στην παραλία Μπονάτσα, που έχει ένα πυρήνα οργανωμένης υποδοχής, και δευτερευόντως στην Αλυκή και το Καλαμίτσι, όπου λειτουργούν ταβέρνες. Οι γνώστες προτιμούν τα Ελληνικά και λιγοστοί φτάνουνε μέχρι τους Δέκα και τη Μαυροσπηλιά.

Κίμωλος
Κίμωλος: Η παραλία Εννιάς, η αγαπημένη των φίλων του ελεύθερου κάμπινγκ

Οι δυσπρόσιτες παραλίες της ΒΔ πλευράς απαιτούν πολύωρο περπάτημα, άρα αφορούν τους πραγματικούς πεζοπόρους. Αντίθετα, στην ανατολική πλευρά του νησιού βρίσκονται μερικές από τις πιο πολυσύχναστες - πάντα στην κλίμακα της Κιμώλου - παραλίες, όπως του Αγιώργη στου Πρασσά, εξοπλισμένη με ένα νεολαιίστικο beach bar και η Βρωμολίμνη. Αρκετά πιο βόρεια, τα Μοναστήρια χαρίζουν μόνωση και ηρεμία, αλλά η οδική πρόσβαση απαιτεί τετρακίνητο αυτοκίνητο.

Κίμωλος
Κίμωλος: Ο Αγιώργης στου Πρασσά, η πιο high παραλία της Κιμώλου

Ένας οδηγός topoguide για την Κιμώλο είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο, ένας λεπτομερής χάρτης με όλες τις παραλίες περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Toponavigator, διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Το Toponavigator παρέχει έναν πλήρη off-line πεζοπορικό χάρτη της Ελλάδας, δεκάδες χιλιάδες POIs και λειτουργίες καταγραφής και πλοήγησης.