1η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

3η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Πιστοποιημένων Μονοπατιών LQT

Αραχναίο LQT Conference LQT Conference

Με μεγάλη χαρά, η AnaDigit συμμετείχε στις εργασίες της 1ης Πανελλήνιας Συνάντηση Μονοπατιών και της 3ης Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών Leading Quality Trails (LQT) που έλαβαν χώρα σε Βυτίνα και Δημητσάνα αντίστοιχα, το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου 2017 με πρωτοβουλία της ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. και του Menalon Trail.
Για ένα 4ήμερο, οι δύο αρκαδικές κωμοπόλεις, πλημμύρισαν με τον ενθουσιασμό ανθρώπων που ασχολούνται με τα μονοπάτια της Ελλάδας από όλα τα μετερίζια. Μελετητές, επαγγελματίες από τον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού, δημόσιοι λειτουργοί, τοπικοί αιρετοί, εκπρόσωποι τοπικών πρωτοβουλιών, δημοσιογράφοι του σχετικού και γενικού τύπου, αλλά και απλοί πεζοπόροι, οι κατεξοχήν χρήστες των μονοπατιών, συνέρρευσαν από όλες τις άκρες της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό για να μοιραστούν τις εμπειρίες, τις ανησυχίες και τα σχέδιά τους, να πληροφορηθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και της σχετικής νομοθεσίας και φυσικά να περπατήσουν στις πανέμορφες διαδρομές του Menalon Trail.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις της μακρόχρονης Ευρωπαϊκής εμπειρίας στο σχεδιασμό και τη διαχείριση πεζοπορικών δικτύων, όπως αυτή μεταφέρθηκε μέσα από τις παρουσιάσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων (European Ramblers Association - ERA), της υπεύθυνης για την πιστοποίηση των Ευρωπαϊκών Μονοπατιών Ποιότητας (LQT), αλλά και των διαχειριστών μονοπατιών από Γερμανία, Γαλλία και Λουξεμβούργο.
Η εταιρεία AnaDigit συμμετείχε στις συνεδρίες παρουσιάζοντας τις μελέτες ανάπτυξης πεζοπορικών δικτύων που υλοποίησε και υλοποιεί τα τελευταία χρόνια καθώς και τα εξειδικευμένα ψηφιακά εργαλεία που ανέπτυξε για αυτό το σκοπό, όπως η καταγραφική εφαρμογή Trail Creator για περιβάλλον Android, η web GIS υποδομή TopoGuide και η οικογένεια εφαρμογών ενεργητικής πεζοπορικής πλοήγησης TopoGuide για συσκευές Android.
Περισσότερα για τις δύο συναντήσεις στα http://bit.ly/2ifkwwq και http://on.china.cn/2zHrtxS.
Το ραντεβού ανανεώνεται για τη 2η Συνάντηση Ελληνικών Μονοπατιών, η οποία θα γίνει μέσα στο 2018 στην Άνδρο, με μέριμνα της ομάδας του Andros Routes.