Πεζοπορία στη Δίρφυ

Πεζοπορία στη Δίρφυ

Στη Δίρφυ υπάρχουν δεκάδες χιλιόμετρα μονοπάτια που έχουν οργανωθεί σε διαδρομές, με πιο δημοφιλείς την ανάβαση στην κορυφή Δέλφι και την ανάβαση στο Ξεροβούνι. Ένα μικρό δίκτυο πάνω από τη Στενή συντηρείται από τον ΕΟΣ Χαλκίδας.

Δίρφυς topoguide
Δίρφυς topoguide: Στην νότια κόψη της κορυφής Δέλφι

Η ύπαρξη των φαραγγιών δίνει μια ιδιαίτερη πεζοπορική διάσταση στην περιοχή, με το φαράγγι της Αγάλης να είναι μια ευχάριστη εμπειρία ακόμη και μέσα στο σκληρό μεσογειακό καλοκαίρι, ενώ το φαράγγι των Στροπώνων είναι ουσιαστικά ένα δροσερό river trekking, το οποίο εάν επιχειρήσει να το περάσει κανείς πριν τον Μάιο, θα πρέπει να είναι έτοιμος να βραχεί.

Δίρφυς topoguide
Δίρφυς topoguide: Στην κορυφή Δέλφι

Ο πληρέστερος οδηγός πεζοπορίας για την Δίρφυ είναι η εφαρμογή Δίρφυς topoGuide, που διατίθεται τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone).

Πρόκειται για έναν ψηφιακό οδηγό περιήγησης που περιλαμβάνει περιγραφές και φωτογραφίες και εστιάζει στις διαδρομές με τα πόδια ή το ποδήλατο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει 24 πεζοπορικές και 2 ΜΤΒ διαδρομές, τις διαδρομές Dirfys Marathon, καθώς και μία διαδρομή για οχήματα SUV.

Όλες οι διαδρομές πλαισιώνονται από τα σημεία ενδιαφέροντος της άμεσης γειτονίας τους. Η εφαρμογή αναγνωρίζει την πλησιέστερη διαδρομή και προτείνει στον χρήστη να τον καθοδηγήσει ενεργητικά κατά μήκος της.