Σάνη-Ποτίδαια

Διαδρομές στην Κασσάνδρα
Διαδρομή Σάνη-Ποτίδαια

Διαδρομή Σάνη-Ποτίδαια
Διαδρομές στη χερσόνησο της Κασσάνδρας: Διαδρομή Σάνη-Ποτίδαια
(πατήστε για μεγέθυνση).

Η διαδρομή Σάνη-Ποτίδαια συνδέει το τουριστικό θέρετρο Σάνη με τη κωμόπολη Νέα Ποτίδαια. Η διαδρομή διασχίζει τη ζώνη των υγροτόπων της Φώκαιας και στη συνέχεια διατρέχει την περιοχή των παλιών αγροτικών δορυφόρων της Ποτίδαιας, που τώρα έχει μετατραπεί σε ζώνη δεύτερης κατοικίας. Η διαδρομή κινείται σε μικρούς και μεγαλύτερους χωματόδρομους και ασφάλτους και προτείνεται να γίνει με ποδήλατο.

Ξεκινάμε αφήνοντας στα αριστερά μας την είσοδο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Sani και προχωράμε συνεχίζουμε παράλληλα με αυτό, και προς τη θάλασσα, μέχρι να βρούμε διασταύρωση με χωματόδρομο.

Ακολουθούμε το δεξί σκέλος που κινείται προς τις αγροτικές φυλακές και περνάει μπροστά από φυλάκιο της Πυροσβεστικής. Περπατάμε έχοντας το δάσος στα αριστερά μας και το πρώτο τμήμα του έλους στα δεξιά.

Διαδρομές στη χερσόνησο της Κασσάνδρας
Διαδρομές στη χερσόνησο της Κασσάνδρας
Σήμανση στα πευκοδάση της Σάνης
Την άνοιξη, ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία φυτών, έχουμε την ευκαιρία να δούμε το παράδοξο και εντυπωσιακό άνθος της Δρακοντιάς (Dracunculus vulgaris) με τα ζωηρά μωβ χρώματα, τον μυτερό και επιβλητικό σπάδικα και την έντονη βαρειά μυρωδιά.

Ακολουθούμε τα αραιά πράσινα σημάδια με χαρακτηριστικά φυλλαράκια και τις παλιές τρίαινες στους κορμούς των πεύκων.

Διαδρομές στη χερσόνησο της Κασσάνδρας
Διαδρομές στη χερσόνησο της Κασσάνδρας
Παράκτιο τμήμα της οχύρωσης της αρχαίας Ποτίδαιας
Κατά μήκος της πορείας μας υπάρχουν πολλοί έξοδοι προς τη θάλασσα, σε σκιερές τοποθεσίες, ιδανικές για μπάνιο και ξεκούραση.

Πραγματοποιώντας κατά βούληση ελιγμούς στην περιοχή, απολάμβάνουμε τη θέα στις μικρές αυτές λίμνες και παρακολουθούμε τα πουλιά.
Διαδρομές στη χερσόνησο της Κασσάνδρας
Διαδρομές στη χερσόνησο της Κασσάνδρας
Πύργος της οχύρωσης της αρχαίας Ποτίδαιας
Η διαδρομή φτάνει μέχρι τον οικισμό της Ποτίδαιας, περνώντας αρχικά μέσα από κατοικίες, ελαιώνες, και εκτάσεις σιτηρών και στη συνέχεια μέσα από ένα ολοένα πυκνότερο οικιστικό ιστό.

Κείμενο: Κατερίνα Ζαγκαρέτου
Φωτογραφίες: Τ. Αδαμακόπουλος