Πανίδα της Τήνου
Πανίδα της Τήνου

Γερακίνα (Buteo buteo)
Τα μεγάλα θηλαστικά λείπουν και από την Τήνο. Ο Ασβός, που πιθανώς είχε εισαχθεί στο νησί από την αρχαιότητα, θεωρείται ότι επιβιώνει ακόμα στο νησί. Λαγοί, σκαντζόχοιροι και κουνάβια απαντώνται συχνότερα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο θαλάσσιος περίγυρος του νησιού, με τακτική παρουσία της Μεσογειακής Φώκιας, Ζωνοδέλφινων και Κοινών Δελφινιών.

Κουρούνα (Corvus corone)
Ο Μαυροπετρίτης (Falco eleonorae) είναι ίσως η πιο αξιόλογη παρουσία στο νησί, με αρκετές δεκάδες ζευγαρια να φωλιάζουν κατά μήκος της βραχώδους ανατολικής ακτής και στις μικρές δορυφορικές ακατοίκητες νησίδες. Εκτιμάται, επίσης, οτι φωλιάζουν λίγα ζευγάρια Πέτρίτη (Falco peregrinus), ένα ζευγάρι Σπιζαετών (Aquila fasciata) και λίγες Γερακίνες (Buteo buteo). Έντονη είναι η παρουσία των Κορακοειδών, με μεγάλο πληθυσμό από Κουρούνες (Corvus corone), λίγους Κόρακες (Corvus corax) και μικρά σμήνη από - τις ασυνηθιστες για τις Κυκλάδες - Κάργιες (Corvus monedula).

Κάργια (Corvus monedula)

Ασημόγλαρος της Μεσογείου (Larus michahellis)

Αρτέμης (Calonectris diomedea)
Η πανίδα των αμφιβίων και ερπετών της Τήνου παρουσιάζει αξιόλογη ποικιλία για το μικρό μέγεθος του νησιού - το αρχαίο προσωνύμιο Οφιούσα θα πρέπει να σχετίζεται με την αφθονία της ερπετοπανίδας. Παρόντες στο νησί είναι ο Δενδροβάτραχος και ο Ελληνικός Βαλτοβάτραχος.

Σιλιβούτι (Podarcis erhardii subsp. mykonensis)

Αγιόφιδο (Telescopus fallax)
Φωτογραφίες και περιγραφές
Η εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη να εντοπίσει την περιοχή-τύπο του φυτού με απόλυτη ακρίβεια.