Πεζοπορία στην Κνημίδα

Πεζοπορία στην Κνημίδα

Κνημίς Κνημίς Κνημίς

Η Κνημίδα είναι ένα μικρό βουνό, που μπορεί να θεωρηθεί παραβούνι του Καλλιδρόμου, καθώς ξεκόβει από το μακρύ κορμό του στην ύφεση της Άγναντης, υψώνεται λίγο και πέφτει απόκρημνο προς τον Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι από τις Λιχάδες. Οι σύντομες και ομαλές δυτικές πλαγιές του φιλοξενούν τα χωριά Καρυά και Άγναντη και τις καλλιέργειές τους, ενώ οι άλλες όψεις είναι πυκνά δασωμένες με δρυοδάση και ψηλούς θαμνώνες.

Στην προκλητική ανατολική όψη, η ομάδα Προβομάστορες έχει καθαρίσει και σηματοδοτήσει αρκετά αξιόλογα μονοπάτια, που μπορούν να συνδυαστούν με άλλες γραμμές και να δώσουν τρεις ενδιαφέρουσες διαδρομές: την ανάβαση στην Καρυά, τη διάσχιση από Καμένα Βούρλα προς μονή Σωτήρα και το διασκελισμό Καμένα Βούρλα-Άγιο Κωνσταντίνο.

Ένας πεζοπορικός οδηγός της σειράς topoguide για τα μικρά βουνά της Στερεάς Ελλάδας είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο, όλα τα μονοπάτια της περιοχής περιλαμβάνονται ήδη στη χαρτογραφική εφαρμογή Toponavigator, διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Το Toponavigator παρέχει έναν πλήρη off-line πεζοπορικό χάρτη της Ελλάδας, δεκάδες χιλιάδες POIs και λειτουργίες καταγραφής και πλοήγησης.