Ζάκυνθος: Περίπατοι στη Μπόχαλη

Περίπατοι στη Μπόχαλη

Ζάκυνθος

Στην περιοχή της Μπόχαλης έχουν εντοπιστεί πέντε πολιτιστικοί περίπατοι, με επίκεντρο το κάστρο. Οι διαδρομές ακολουθούν κυρίως ήσυχους δρόμους ή δρομάκια με μικρή ενόχληση από οχήματα (εκτός της διαδρομής 5, που κινείται πάνω στον κεντρικό δρόμο) και εκκινώντας από το κέντρο της πόλης, το Αγγλικό Νεκροταφείο, το λόφο Στράνη και τον Άγιο Γεώργιο των Φιλικών συγκλίνουν στο Ενετικό Κάστρο, ενώ η διαδρομή Περίπατος στο ενετικό κάστρο Ζακύνθου περιτρέχει τον εσωτερικό δρόμο των τειχών του κάστρου.

Οι πεζοπορικές διαδρομές στη Μπόχαλη περιλαμβάνονται στην εφαρμογή πεζοπορικής πλοήγησης Ζάκυνθος topoGuide, που είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android, όσο και για συσκευές iOS (iPhone και iPad).
Η εφαρμογή Zakynthos topoGuide περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη εισαγωγή στη γεωγραφία, την ιστορία, το τοπίο και τη φύση της Ζακύνθου και εκατοντάδες Σημεία Ενδιαφέροντος. Στο πεδίο, η εφαρμογή αποκαλύπτει τις πλησιέστερες πεζοπορικές διαδρομές και κάνει ενεργητική πλοήγηση πάνω στην επιλεγμένη διαδρομή.