Στο Δυτικό Πήλιο με ποδήλατο

Στο Δυτικό Πήλιο με ποδήλατο

Το Δυτικό Πήλιο, δηλαδή η ζώνη από τα Χάνια και την Αγριά μέχρι τις Μηλιές και τα Καλά Νερά, είναι η καταλληλότερη για ποδηλατικές διαδρομές.

Ο παραλιακός δρόμος, οριζόντιος και εύκολος, ελίσσεται κατά μήκος της δαντελωτής ακτογραμμής και ανάμεσα στα χωριά των υπωρειών του Πηλίου και τους παράκτιους οικισμούς: ανάμεσα στους ελαιώνες και τον Παγασητικό. Ψηλότερα, ο ορεινός δρόμος από τον Άγιο Λαυρέντιο μέχρι τις Μηλιές, ακολουθεί τη σειρά των χωριών Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Πινακάτες και Βυζίτσα και χαρίζει άπλετη θέα στη θάλασσα.

Στο Ανατολικό Πήλιο με ποδήλατο

Μια παράκτια ποδηλατάδα

Η διαδρομή παράκτια ποδηλατάδα ξεκινά από τη Κάτω Γατζέα και αφού περάσει από τα Καλά Νερά και την Κορόπη, αφήνει τους ελαιώνες και ανεβαίνει προς το δάσος, όπου συναντά ξέφωτα, καταρράκτες και μικρές λίμνες.

Τρία "Πήλια" σε μια περιήγηση

Μια εξαιρετική διαδρομή στο Δυτικό Πήλιο, η πενταήμερη πηδλατική περιήγηση ξεκινά από το Κεντρικό Πήλιο και περνά από τη Δράκεια, τον Άγιο Λαυρέντιο, τις Μηλιές για να συνεχίσει στο Νότιο Πήλιο και μετά την Αργαλαστή να κλείσει στο Λαύκο.

Επταήμερη διαδρομή στο Πήλιο

Ένα πραγματικό πολυήμερο ταξίδι πάνω στο ποδήλατο, η Επταήμερη διαδρομή στο Πήλιο σας χαρίζει την ευκαιρία να γνωρίσετε όλη τη χερσόνησο. Ξεκινώντας από τη Μακρινίτσα, η διαδρομή διασχίζει όλο το Δυτικό Πήλιο και καταλήγει στην καρδιά του Νότιου τμήματος της Μαγνησίας.