Στο Κεντρικό Πήλιο με ποδήλατο

Στο Κεντρικό Πήλιο με ποδήλατο

Η περιοχή του Κεντρικού Πηλίου, κατάστικτη από καλντερίμια και χωμάτινα μονοπάτια, αποτελεί το ιδεώδες πεδίο για ποδηλατικές διαδρομές. Οι γνώστες της περιοχής προτείνουν σύντομες, γεμάτες οπτικά ερεθίσματα διαδρομές, αλλά και ολόκληρα "ταξίδια", που διασχίζουν τη ζώνη από τη Μακρινίτσα μέχρι τα Χάνια και από το Βόλο μέχρι την Αγριά.

Στο Κεντρικό Πήλιο με ποδήλατο

Διαδρομές γύρω από το Βόλο

Μια ωραία ιδέα για γνωριμία με την ιστορία και τα αξιοθέατα του Βόλου είναι η κυκλική διαδρομή γύρω από την πόλη του Βόλου.

Διαδρομές στη Μακρινίτσα και την Πορταριά

Αν έχετε μόνο μια ή μισή μέρα, η διαδρομή από την Μακρινίτσα στην Πορταριά μέσω των καταρρακτών σας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε το τοπίο και τη φύση των πλούσιων σε νερά και ομορφιές κοιλάδων ανάμεσα στα δύο πιο ονομαστά χωριά του Πηλίου.

Από τη Μακρινίτσα μέχρι τα Καλά Νερά

Η διαδρομή Δώδεκα χωριά του Πηλίου διατρέχει τη ζώνη από τη Μακρινίτσα μέχρι τα Καλά Νερά περνώντας από επτά ακόμα χωριά και δίνοντας μια γεύση του Κεντρικού και Δυτικού Πηλίου.

Στο Κεντρικό Πήλιο με ποδήλατο

Περιγραφή της διαδρομής

Μια υπέροχη ποδηλατική διαδρομή, που περνά από 12 χωριά του Πηλίου και συνδυάζει μονοπάτια, χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους.

Το ταξίδι ξεκινά από την Μακρινίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου με τα υπέροχα αρχοντικά. Κατευθυνόμαστε προς την Πορταριά και μετά ανηφορίζουμε προς Χανια. Στην Αλικόπετρα στρίβουμε δεξιά σε χωματόδρομο, περνάμε κοντά από τη Δράκεια και μπαίνουμε στην παλιά σύνδεση με τον Άγιο Λαυρέντιο. Κατηφορίζουμε προς το Παλαιοκάστρο και στη συνέχεια μέσω του Αγίου Βλασίου φτάνουμε στο κεφαλοχώρι του Αγίου Γεωργίου και συνεχίζουμε προς τις Πινακάτες, τη Βυζίτσα και τελικά τις Μηλιές. Θα κατηφορίσουμε έντονα προς τα Καλά Νερά και θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στην Κάτω Γατζεα.

Η διαδρομή έχει συνεχώς θέα στον Παγασητικό κόλπο, διασχίζει ένα καταπράσινο τοπίο με ελαιώνες και χωράφια με μηλιές και στέκεται σε πλατείες πανέμορφων χωριών με κρήνες και αιώνοβια πλατάνια.

Μια διαδρομή για πραγματικούς ταξιδευτές, που συνίσταται να γίνει με ηλεκτρικά ποδηλατα βουνού.