Διαδρομές στο Πήλιο: Μηλιές-Καλά Νερά

Στην αγκαλιά της φύσης

Η διαδρομή Μηλιές-Καλά Νερά είναι από τις πιό εύκολες, αλλά συνάμα από τις πιό χορταστικές στο Πήλιο. Στην ουσία είναι ένας κατηφορικός περίπατος μιάμιση ώρας, όπου μια μικρή ομάδα ενηλίκων μπορεί χωρίς πολλές φωνές να κουμαντάρει 2-3 παιδιά 7-10 ετών. Βολεύει πολύ να "θυσιαστεί" κάποιος από την παρέα και να περισυλλέξει τους τυχερούς από τα Καλά Νερά. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ταξί.
Η διαδρομή ξεκινά μέσα από τις Μηλιές και ακολουθεί το καλντερίμι που υποδεικνύουν οι κίτρινες πινακίδες. Σύντομα περνάμε δίπλα από το σταθμό του μικρού τραίνου του Πηλίου, αγαπημένο χώρο παιχνιδιού για παιδιά: αν τα πήρατε μαζί σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια μικρή παράκαμψη και μια μεγάλη υπομονή.
Ξαναπιάνουμε το καλά διατηρημένο καλτερίμι και σύντομα βγαίνουμε από το χωριό, περνάμε μικρή τσιμεντένια γέφυρα και φτάνουμε σε διασταύρωση, όπου αριστερά μας σύντομο μονοπάτι οδηγεί σε ευρύχωρη σπηλιά: άλλη μια ευκαιρία για εξερεύνηση για τα παιδιά, σε ένα αρκετά φωτεινό και ασφαλές πεδίο.
Ανηφορίζουμε ελάχιστα σε δρομάκι και σύντομα πέφτουμε σε χωματόδρομους, που ελίσσονται σε παλιούς ελαιώνες. Αφήνουμε τις διασταυρώσεις και συνεχίζουμε, έως να πιάσουμε ξανά το μονοπάτι, που κατηφορίζει και μπαίνει σε γέρικο ελαιώνα: εδώ το καλντερίμι τελειώνει ξαφνικά και έχουμε μερικές δεκάδες μέτρα σε χωμάτινο μονοπάτι, μέχρι να συναντήσουμε τον τσιμεντόδρομο που εξυπηρετεί το νεκροταφείο. Βγαίνουμε στον άσφαλτο και επιστρέφουμε στις Μηλιές ή συνεχίζουμε προς Καλά Νερά.

Πήλιο: Μηλιές-Καλά Νερά Πήλιο: Μηλιές-Καλά Νερά Πήλιο: Μηλιές-Καλά Νερά Πήλιο: Μηλιές-Καλά Νερά Πήλιο: Μηλιές-Καλά Νερά

Το μήκος της διαδρομής είναι 4.4 χλμ., που σημαίνει 1ω30-2ω00 χωρίς τις στάσεις. Δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός, το πεδίο είναι πολύ εύκολο.