Πεζοπορία στη Κεφαλονιά

Πεζοπορία στη Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά, με το καταπράσινο τοπίο, γεμάτο εναλλαγές και εκπλήξεις, είναι από τα πλέον ευχάριστα για πεζοπορία νησιά. Από πλευράς αναγλύφου, η Κεφαλονιά είναι το μοναδικό ελληνικό νησί που προσφέρει το συνδυασμό της μεγάλης, ελατοσκέπαστης, οροσειράς του Αίνου με μία πολυπρόσωπη κατοικημένη παράκτια ζώνη. Το τοπίο έχει μεγάλες εναλλαγές, από τις αργιλικές διαβρώσεις και το αγροδασικό τοπίο της Παλλικής, στην κατάγυμνη Αγία Δυνατή και την θαμνοντυμένη Έρισσο.
Το νησί είναι πυκνοκατοικημένο, με πολλά μικρά χωριά, που συχνά διατηρούν την αυθεντικότητα του παλιού αγροτικού οικισμού και όπου ο επισκέπτης θα βρει μια μεγάλη ποικιλία υποδομών διαμονής και εστίασης.
Οι πεζοπορικές διαδρομές που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή καλύπτουν όλους τους βαθμούς δυσκολίας, από απλούς περιπάτους έως απαιτητικές ορεινές αναβάσεις.

Ο πληρέστερος οδηγός πεζοπορίας στη Κεφαλονιά είναι η εφαρμογή Κεφαλονιά topoGuide. Πρόκειται για έναν ψηφιακό οδηγό περιήγησης που περιλαμβάνει περιγραφές και φωτογραφίες και περιλαμβάνει 25 πεζοπορικές διαδρομές σε όλο το νησί.