Πεζοπορία στο Ψάρι Κορινθίας

Πεζοπορία στο Ψάρι Κορινθίας

Η περιοχή γύρω από το χωριό Ψάρι στην Ορεινή Κορινθία είναι ένα λιτό, ορεινό τοπίο. Τμήμα μιας περιοχής με πλούσια ιστορία, το Ψάρι είναι στενά συνδεδεμένο με την μακρά αμπελοοινική παράδοση της γειτονικής Νεμέας.
Στην ευρύτερη περιοχή του χωριού, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ψαρίου του Δήμου Σικυωνίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Ψαριωτών, δημιούργησε το 2014 ένα ενδιαφέρον δίκτυο 5 διαδρομών, που προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τόσο το ορεινό τοπίο ανάμεσα στις ομαλές λεκάνες της Στυμφαλίας και της Νεμέας, όσο το ποικίλο αγροτικό τοπίο των ορεινών αμπελώνων γύρω από το χωριό. Οι διαδρομές αρθρώνονται γύρω από το Ψάρι και αποτελούνται από έναν περίπατο, τρεις πεζοπορίες και μία ποδηλατική διαδρομή.

Ψάρι Κορινθίας: Διάσχιση της κορυφογραμμής του Σταυραετού

Μιά σύντομη παρουσίαση της περιοχής του Ψαρίου και η πιό ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή του όλου δικτύου (η διάσχιση της ράχης του Σταυραετού, Διαδρομή 3), περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Ζήρεια topoGuide. Πρόκειται για έναν ψηφιακό οδηγό περιήγησης που καλύπτει τη Ζήρεια, την περιοχή της Στυμφαλίας και τα μονοπάτια στο Ψάρι.

Στην Πελοπόννησο
ανακαλύψτε ακόμα:

Menalon Trail Χελμός Ζήρεια Ταΰγετος Πάρνωνας Μάνη: Αβία Μάνη: Καρδαμύλη Μέθανα Επίδαυρος Ελαφόνησος