Εξερευνήστε την Κάλυμνο

alternet

Η Κάλυμνος ένα από τα ομορφότερα και πιό ιδιαίτερα νησιά των Δωδεκανήσων. Με έκταση 111 τ.χλμ και πληθυσμό 16.179 κατοίκους (απογραφή του 2011) είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας. Η Κάλυμνος είναι γνωστή για την, μέχρι πρόσφατα, αποκλειστική απασχόληση των κατοίκων της στη σπογγαλιεία.

Ο επισκέπτης μπορεί να μάθει περισσότερα για το νησί στο Αρχαιολογικό μουσείο Καλύμνου και στα τρία ιστορικά-λαογραφικά μουσεία, δηλ. το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου, το Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων και το Καλύμνικο Σπίτι.

Τα τελευταία χρόνια, η Κάλυμνος έχει γίνει παγκόσμια γνωστή για τις ορθοπλαγιές της, όπου έχουν ανοιχτεί εκατοντάδες αναρριχητικές διαδρομές υψηλής δυσκολίας. Παράλληλα, στο γυμνό και τραχύ τοπίο της, έχουν διατηρηθεί μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μονοπάτια, που λογω της δομής του αναγλύφου μπορούν εύκολα να οργανωθούν σε μακριές διασχίσεις ή ωραίες κυκλικές πορείες. Με βάση ιδιωτικές καταγραφές και αποτυπώσεις, η AnaDigit έχει συγκροτήσει στο topoguide.gr είκοσι (20) πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές.

Κάλυμνος