Κυκλική πορεία Πύργος-Έξω Γωνιά

Πύργος-Μέσα Γωνιά-Έξω Γωνιά-Πύργος

Κυκλική πορεία Πύργος-Έξω Γωνιά Κυκλική πορεία Πύργος-Έξω Γωνιά Κυκλική πορεία Πύργος-Έξω Γωνιά Κυκλική πορεία Πύργος-Έξω Γωνιά

Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία του Πύργου και αρχικά κατευθύνεται μέσα από τα δρομάκια του οικισμού προς τα νότια. Αφήνουμε τον Πύργο για να κατέβουμε προς τα ανατολικά, σε καλό καλντερίμι. Φτάνοντας στο άκρο της Μέσα Γωνιάς θα ακολουθήσουμε για λίγο τον άσφαλτο, μέχρι τη μεγάλη εκκλησία των Ταξιαρχών. Εδώ θα κατέβουμε προς τα δεξιά και θα κατέβουμε 400 μ σε καλντερίμι μέχρι άλλον άσφαλτο.
Απέναντι μας ανοίγεται ένα παλιό μονοπάτι, βατό, αλλά σε μέτρια κατάσταση, που θα μας φέρει σε ένα δρομάκι της Έξω Γωνιάς. Ανηφορίζοντας το δρομάκι θα φτάσουμε στο κύριο καλντερίμι που διασχίζει τη Μέσα Γωνιά και θα μας φέρει στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους. Από εδώ με διάφορα δρομάκια θα φτάσουμε στον Άγιο Χριστόφορο, στην βόρεια άκρη του Πύργου. Ακολουθώντας το δρομάκι που περιτρέχει την ανατολική πλευρά του οχυρωμένου τμήματος του Πύργου, θα βγούμε πάλι στην αφετηρία μας.

Η διαδρομή Πύργος-Έξω Γωνιά περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Santorini topoguide. Η εφαρμογή παρέχει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και έναν πλούσιο οδηγό στη γεωγραφία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.