Από τον Πύργο στην αρχαία Θήρα

Από τον Πύργο στην αρχαία Θήρα

Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα Πύργος-αρχαία Θήρα

Στην αρχή η πορεία ακολουθεί δρομάκια μέσα στον Πύργο. Μετά από ένα μικρό κομμάτι ασφάλτου, μπαίνουμε σε δρομάκι που γρήγορα γίνεται πολύ καλό καλντερίμι, περνά δίπλα από την έρημη μονή Αγίων Αποστόλων και αφού τμήσει δύο φορές τον άσφαλτο, φτάνει στην είσοδο της μονής Προφήτη Ηλία.
Από εδώ ξεκινά το κάπως κακοτράχαλο, αλλά καθαρό και καλά πατημένο μονοπάτι που θα μας φέρει στη Σελάδα του Μέσα Βουνού, την κορυφή όπου έλαμψε η αρχαία Θήρα. Το μονοπάτι κατεβαίνει με καγκέλια μέχρι τη Σελάδα.
Αν ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοιχτός, περνάμε την πύλη και μπορούμε να κάνουμε μια κυκλική πορεία γύρω από τις κυριότερες αρχαιολογικές θέσεις και τον Άγιο Στέφανο, φτάνοντας στο άκρο της κατοικημένης περιοχής, στα λείψανα του ιερού του Απόλλωνα Καρνείου.

Η διαδρομή Πύργος-αρχαία Θήρα περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Santorini topoguide. Η εφαρμογή παρέχει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και έναν πλούσιο οδηγό στη γεωγραφία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.