Καμάρι-Περίσσα

Καμάρι-Περίσσα

Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα Καμάρι- αρχαία Θήρα-Περίσσα

Στην φορά Καμάρι-Περίσσα, η διαδρομή ξεκινά εντυπωσιακά, στη βάση της μεγάλης ορθοπλαγιάς του Καμαρίου. Το πολύ καλό καλντερίμι ελίσσεται ανάμεσα σε ογκόλιθους και τοίχους και φτάνει στη Ζωοδόχο Πηγή, το εκκλησάκι που διαιωνίζει τη μαγική ανάβλυση νερού που ύδρευσε την αρχαία πόλη της Θήρας.
Το μονοπάτι ανεβαίνει ένα τελευταίο απότομο τμήμα και συναντά το δρόμο. Μπορούμε να τον παρακάμψουμε και να φτάσουμε άμεσα στη Σελάδα. Εδώ είναι η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Θήρας. Ο χώρος είναι ανοιχτός 8.00-16.00 εκτός Δευτέρας και αν δεν τον έχετε επισκεφθεί σε άλλη ευκαιρία, μπορείτε να συμπληρώσετε την πορείας σας με μια ανάβαση στην αυχμηρή ράχη, κατάσπαρτη από σημαντικά λείψανα της αρχαίας πόλης.
Από τη Σελάδα, η κατάβαση είναι πολύ ομαλή και ευχάριστη. Προσπερνώντας μια ζώνη με ένα άλσος πεύκων, στην πρώτη στροφή στη δυτική πλευρά του βουνού, βρίσκεται η διακλάδωση που οδηγεί στο ζωνάρι με την Παναγία Κατεφιανή. Η θέση αποπνέει δύναμη και μυστήριο. Πάνω από την εκκλησία υπάρχει μικρή πηγή.
Με λίγα καγκέλια ακόμα φτάνουμε στο πάνω μέρος του οικισμού της Περίσσας και συνεχίζοντας το δρόμο ευθεία θα καταλήξουμε στη στάση του λεωφορείου.

Η διαδρομή Καμάρι-αρχαία Θήρα-Περίσσα περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Σαντορίνη topoguide. Η εφαρμογή παρέχει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και έναν πλούσιο οδηγό στη γεωγραφία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.