Από τα Φηρά στην Οία

Φηρά-Οία

Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία Από τα Φηρά στην Οία

Από την πλατεία Θεοτοκόπουλου των Φηρών, ακολουθούμε τις πινακίδες για το τελεφερίκ, το προσπερνάμε και συνεχίζουμε προς το Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Νομικός. Φτάνοντας στο καλντερίμι μπροστά στην Καλτέρα το ακολουθούμε και φτάνουμε στον Άγιο Γεράσιμο, ανάμεσα στα Φηρά και το Φηροστεφάνι. Από τον εσωτερικό δρόμο του Φηροστεφανιού περνάμε δίπλα από τη μονή Αγίου Νικολάου και φτάνουμε στο Ημεροβίγλι.
Βγαίνοντας από το Ημεροβίγλι, προχωράμε σε δρομάκι μπροστά από σειρά ξενοδοχείων και σύντομα συναντάμε τη διακλάδωση προς τον Άγιο Αντώνιο (παρέκλιση μόλις 10' σε ωραίο λιθόστρωτο μονοπάτι, θέση με σκιά και ωραία θέα).
Ανηφορίζουμε σε δρομάκι, αφήνοντας αριστερά μας τον Άγιο Μάρκο και φτάνουμε στην ιδιωτική εκκλησία του Μικρού Προφήτη Ηλία. Από εδώ, πολύ καλό κατηφορικό μονοπάτι, ανοιγμένο μέσα στις κατακκόκινες σκωρίες του ηφαιστείου, θα μας φέρει στην άσφαλτο, από όπου θα ανηφορίζουμε σταθερά αλλά ομαλά στις πλαγιές του Μαύρου Βουνού, μέχρι το εκκλησάκι του Σταυρού. Περνάμε τον Προφήτη Ηλία της Οίας και το εργοστάσιο αφαλάτωσης και μπαίνουμε στον οικισμό της Οίας.

Η διαδρομή Από τα Φηρά στην Οία περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Σαντορίνη topoguide. Η εφαρμογή παρέχει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και έναν πλούσιο οδηγό στη γεωγραφία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.