Φοινικιά-Κουλούμπος

Φοινικιά-Κουλούμπος

Φοινικιά-Κουλούμπος Φοινικιά-Κουλούμπος Φοινικιά-Κουλούμπος Φοινικιά-Κουλούμπος Φοινικιά-Κουλούμπος Φοινικιά-Κουλούμπος Φοινικιά-Κουλούμπος Φοινικιά-Κουλούμπος

Ξεκινώντας από την Οία, ακολουθούμε αρχικά τη Διαδρομή 9 (Φηρά-Οία) και στο ύψος του Προφήτη Ηλία Οίας κατηφορίζουμε αριστερά λίγες δεκάδες μέτρα σε καλντερίμι, που μας φέρνει στο δρόμο Οίας-Φηρών. Ακριβώς απέναντι, το κεντρικό δρομάκι της Φοινικιάς κατηφορίζει μαλακά μέχρι την κάτω άκρη του οικισμού.
Από την κάτω άκρη της Φοινικιάς, περνάμε πίσω από μεγάλο κτήμα (μικρό δρομάκι), συναντάμε χωματόδρομο και αμέσως τον αφήνουμε για να περάσουμε πίσω από χωράφι με σαφές (αλλά πλέον όχι πατημένο) μονοπάτι. Φτάνουμε έτσι μπροστά στον Άγιο Κωνσταντίνο και κάτω από την Κυρά Παναγιά.
Από εδώ παίρνουμε μικρό δρομάκι που φτάνει κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και μετά πιάνουμε το στενό χωματόδρομο που οδηγεί προς την άσφαλτο. Λίγες δεκάδες μέτρα δεξιά, μπαίνουμε σε χώρο πρόχειρων εξυπηρετήσεων για τους λουόμενους και κατεβαίνουμε στην παραλία. Περπατώντας πάνω στην ακτή προς τα δεξιά (ανατολικά) θα φτάσουμε στο ακρωτήρι του Κουλούμπου με τα κατάμαυρα βράχια του.
Ανεβαίνοντας από ένα μικρό μονοπάτι θα βγούμε σύντομα στο δρόμο.

Η διαδρομή Φοινικιά-Κουλούμπος περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Σαντορίνη topoguide. Η εφαρμογή παρέχει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και έναν πλούσιο οδηγό στη γεωγραφία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.