Φάρος-Ακρωτήρι

Φάρος-Ακρωτήρι

Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι Φάρος-Ακρωτήρι

Από το Φάρο, ακολουθούμε ένα σύντομο μονοπάτι και μετά δρόμο μέχρι τον Άγιο Ελευθέριο. Συνεχίζουμε 1100 μ. σε άσφαλτο και παίρνουμε κατηφορικό χωματόδρομο (1000 μ.) για τα Μέσα Πηγάδια.
Από τα Μέσα Πηγάδια, ανηφορίζουμε ένα μικρό χωματόδρομο μέχρι είσοδο κτήματος. Ένα αχνό μονοπάτι, χωρίς σήμανση, που ελίσσεται σε ράχη με φρύγανα, θα μας φέρει με πολλούς δισταγμούς, στο χωματόδρομο για τα Καμπιά. Εντοπίζουμε το παλιό μονοπάτι που κατεβαίνει προς τα Καμπιά (πάντα χωρίς σήμανση). Το μονοπάτι είναι σε μέτρια κατάσταση, έχει ωστόσο λίγα κόκκινα σημάδια, περνά πάνω από στάνη και φτάνει κοντά στην παραλία.
Από εδώ α, μετά ένα πρώτο τμήμα στην παραλία των Καμπιών, πιάνουμε καθαρό μονοπάτι που δρασκελίζει ένα απότομο πρανές και μας φέρνει στη δυτική άκρη της Κόκκινης Παραλίας.
Διατρέχουμε την Κόκκινη Παραλία και μετά ένα διαμορφωμένο μονοπάτι μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Περπατάμε σε άσφαλτο μέχρι το χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου της προϊστορικής πόλης και αμέσως μετά μπαίνουμε σε ρεματιά αριστερά μας. Ανηφορίζουμε μαλακά μέχρι τα πόδια του οικισμού του Ακρωτηρίου. Μπαίνουμε στα δρομάκια του οχυρωμένου οικισμού, περνάμε δίπλα από το Καστέλι και καταλήγουμε στον κεντρικό δρόμο, όπου και στάση λεωφορείου.

Η διαδρομή Φάρος-Ακρωτήρι περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Σαντορίνη topoguide. Η εφαρμογή παρέχει ενεργητική πλοήγηση κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και έναν πλούσιο οδηγό στη γεωγραφία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.