Χλωρίδα στο Corfu Trail

Χλωρίδα στο Corfu Trail

Η χλωρίδα της Κέρκυρας είναι ιδιαίτερα πλούσια και περιλαμβάνει είδη της μεσογειακής ζώνης, επηρεασμένη τόσο από τη χλωρίδα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όσο και από ευρωπαϊκά είδη της Νότιας Ιταλίας.

Corfu Trail: Pangratium maritimum Corfu Trail: BridalCrown Narcissus Corfu Trail: Romulea bulbocodium Corfu Trail: Ilex aquifolium Corfu Trail: Ornithogalum collinum Corfu Trail: Anemone hortensis Corfu Trail: Ficaria verna Corfu Trail: Cymbalaria muralis Corfu Trail: Cardamine graeca Corfu Trail: Viola odorata Corfu Trail: ris unguicularis Corfu Trail: Stellaria cupaniana Corfu Trail: Erysimum linariifolium

Ορχιδέες

Στην Κέρκυρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 60 είδη ορχιδέες. Το γεγονός αυτό είναι σχετικά αναμενόμενο αν αναλογιστεί κανείς τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί: τα πιο υγρόφιλα και δασικά είδη επωφελούνται από το ιδιαίτερα υγρό αλλά ήπιο κλίμα του φθινοπώρου και του χειμώνα και την ψηλή βλάστηση, ενώ οι τυπικά Μεσογειακές ξηρές περίοδοι της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι ιδανικές για τις ορχιδέες των πιο ξηρικών ενδιαιτημάτων (χαμηλή μακκία και φρύγανική βλάστηση).

Corfu Trail: Anacamptis morio Corfu Trail: Anacamptis pyramidalis Corfu Trail: Ophrys bombyliflora Corfu Trail: Ophrys sphegodes subsp. mammosa Corfu Trail: Orchis laxiflora Corfu Trail: Serapias parviflora

Φωτογραφίες και περιγραφές ειδών χλωρίδας, σπάνιων και κοινών, που συναντάμε κατά μήκος του Corfu Trail περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Corfu Trail, που διατίθεται από την AnaDigit τόσο για συσκευές Android, όσο και για iOS (iPhone και iPad).
Η εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη να εντοπίσει την περιοχή-τύπο του φυτού με απόλυτη ακρίβεια.